Saturday, 5 May 2012

FB + Kawan

 . . terkilan sunggoh ak bila perkara mcm ni berlaku . . kitaorg slalu la gaduh-gaduh manja . . masing- maasing bt keras kepala . . heee  ..  jedy sangka kan dia bole terima segala yg jedy bagi feed back kat dia spt yg jedy dapat terima ape yg dia bt kat jedy . . dia pernah sedih dgn perangai dia dulu . . sbb jedy pernah terfikir nak jadi kan dia kawan baik jedy . . jedy mcm dah set lam mind , " ak nak kawan dgn budak ni " . . tp semua tu hnya jedy yg ase . . malam ni (6/05/2012) , , baru dapat tahu segala nyer . . dia p angkut semua kekawang dia kat fb "BANG" jedy at FB . . jedy agak sedih sgat . . tgok lam inbox , da yg sent chat marah - marah . . jedy cakap la jedy dgn manusia tu mmg slalu mcm ni  . . gurau - gurau bodoh . .  dah selalu sgat . . then , jedy suh la dia p tnya sendiri manusia tu sal ni . .


 . . terkejut jedy bila manusia tu reply kata " X " . . hnya tuhan saje yg tahu masa tu . . bole dia cakap macam tu . . xpe la . . dah orh x sudi nak kawan dgn kita , kita x bole paksa - paksa . . jedy terima aje la semua hemburan dari kekawang dia . . asal kan dia bahagia . . 


 . . terasa bagai da satu sentapan yg amat kuat bila org layan kita macam tu . . 1st dia chat pon dia x bg salam dah . . terus hembur - hembur jedy . . jedy x kan nak duk diam  . . x gune jedy jadi pendebat lau x bole back up diri . . tp , last - last baru jedy perasan . . lau dia x nak mengalah . . jedy pon x nak mengalah . . sampai bila nak berakhir kan ? ? ? . . jedy pon deciding dgn menggunakan akal , biarlah jedy mengalah . . smpai bila nak berakhir jika masing - masing keras kepalakan ? !  . . jedy x nak salah kan dia sbb dia tidak tahu apa - apa kebenaran yg sebenar - benar nya . . dia hnya bole terima "fakta" dari satu pihak aje . . pihak jedy ? ? bagaimana ? x pe la dia x nak dgar . .


 . . melalui benda ni  . . jedy akan jadikan satu pengalaman kepada jedy utk terung menjadi semakin matang dlm kehidupan yg mendatang . . pe - pe pon , terima kasih kerana pernah menjadi "kawan" jedy walaupon seketika . . jedy hargai nya . .


# sorri ye . . entry kali ni "no pic " sbb nak menjaga status privasi org len . .

I'm Coming Home @ Dajjal




The Chorus :

I’m coming home
I’m coming home
Tell the World I’m coming home
Let the rain wash away all the pain of yesterday
( dajal datang membawa hujan )
I know my kingdom awaits and they’ve forgiven my mistakes
I’m coming home, I’m coming home
Tell the World that I’m coming

..................................................................

Back where I belong, yeah I never felt so strong
I feel like there’s nothing that I can’t try
And if you with me put your hands high
( pengikut-pengikut dajjal akan riang gembira )
If you ever lost a light before, this ones for you
And you, the dreams are for you

.................................................................

Another lie that I carry on
( dajjal dikenali sebagai penipuan yang besar dalam sejarah )
I need to get back to the place I belong

.................................................................


What if my son stares with a face like my own
And says he wants to be like me when he’s grown
Sh-t! But I aint finished growing
(semasa dajjal masih bayi, dia telah dihantar ke sebuah pulau yang kini dijagai oleh jassasah)
Another night the inevitible prolongs

.................................................................

But we’ve been living as friends
So you’ve been a guest in your own home
It’s time to make your house your home

.................................................................

“Ain’t No Stopping Us Now“
Whenever it comes on it makes me feel strong
Forgave me for all of my shortcomings
( dajjal hanya datang dalam masa 40 hari, 1 day like a year, 1 day like a month, 1 day like week and the rest day just like our normal day )
Lot of fights, lot of scars

...................................................................


akhir dunia nnty akan kering kontang, penyakit akan menyular, maka datanglah dajjal membawa hujan....
pada ketika itu orang kafir akan mengangkat dajjal sebagai tuhannya.....
dan skrg kte bole nmpk bnyk sngt pnyembah2 syaitan (dajjal).....
yahudi dan kristian b'baek juga kerana dajjal.....
masyaAllah...x dpt nk bygkn bgaimna klu kte masih ade waktu munculnya dajjal....:'(

Sedarkah kita bahawa lirik-lirik lagu yang dinyanyikan oleh sesetengah artis barat bermaksud untuk menyeru kedatangan Dajjal?

keadaan gawat nanti ketika kedatangan dajjal...Rasul saw berpesan kpd kita agar jangan keluar rumah.....
Makanan & minuman saat itu hanyalah : سبحان الله والحمد لله ولا إله إلا الله والله أكبر
Kedatangan dajjal semakin hampir tatkala manusia semakin lupa ttg bahana kedatangannya...

Thursday, 3 May 2012

PhotoShoot


 . . masih aku ingat masa p shoot photo kat Taman Tasik Kamunting . . hari tu hari tu hari Ahad . . macam biasa la aku lau duk kat umah . . makan tido . . tido online fbhttps://www.facebook.com/jedyerdy ) and tweethttps://twitter.com/#!/Jedynawawi ) . . 

boring giler aku ptg tu . . tetiba , cgu. kamal . . bekas cgu. PLKN ak kat KJM lepas . . dia sent chat kat aku . . tnya nak p kuar at Taman Tasik x? . . ak pon cepat2 reply . . 


 . . of course ler . . sbb dekat giler2 + ak tgah bosan giler2 time tu . . smapai aje sane . . fulamak !! cantik giler tmpat ni . . walaupun dekat dgn aku punya tempat , ni 1st time ak jejak kan kaki ak kat situ . . hehehe .. . bkan apa , ak jenis yg x suka jalan-jalan lau bersendirian . . x best ! . .


 . . dah smpai sane , punyer la lama ak tunggu diorg dlm 30 minit jugak kot . . maklum lah . . kem ke tempat tu lama jugak la . . p , lau abg ak drive ,12 minit aje . . laju giler doe ! 


 . . sebagai titipan semua , ak da sediakan beberapa keping gmbar utk korang tgok sendiri . . lau nak tgok yg lebih bnyak . . check out here ok baby ! 






 . . apa-apa pom , ak rasa sgat gembira dan senang ati . .