Saturday, 5 May 2012

FB + Kawan

 . . terkilan sunggoh ak bila perkara mcm ni berlaku . . kitaorg slalu la gaduh-gaduh manja . . masing- maasing bt keras kepala . . heee  ..  jedy sangka kan dia bole terima segala yg jedy bagi feed back kat dia spt yg jedy dapat terima ape yg dia bt kat jedy . . dia pernah sedih dgn perangai dia dulu . . sbb jedy pernah terfikir nak jadi kan dia kawan baik jedy . . jedy mcm dah set lam mind , " ak nak kawan dgn budak ni " . . tp semua tu hnya jedy yg ase . . malam ni (6/05/2012) , , baru dapat tahu segala nyer . . dia p angkut semua kekawang dia kat fb "BANG" jedy at FB . . jedy agak sedih sgat . . tgok lam inbox , da yg sent chat marah - marah . . jedy cakap la jedy dgn manusia tu mmg slalu mcm ni  . . gurau - gurau bodoh . .  dah selalu sgat . . then , jedy suh la dia p tnya sendiri manusia tu sal ni . .


 . . terkejut jedy bila manusia tu reply kata " X " . . hnya tuhan saje yg tahu masa tu . . bole dia cakap macam tu . . xpe la . . dah orh x sudi nak kawan dgn kita , kita x bole paksa - paksa . . jedy terima aje la semua hemburan dari kekawang dia . . asal kan dia bahagia . . 


 . . terasa bagai da satu sentapan yg amat kuat bila org layan kita macam tu . . 1st dia chat pon dia x bg salam dah . . terus hembur - hembur jedy . . jedy x kan nak duk diam  . . x gune jedy jadi pendebat lau x bole back up diri . . tp , last - last baru jedy perasan . . lau dia x nak mengalah . . jedy pon x nak mengalah . . sampai bila nak berakhir kan ? ? ? . . jedy pon deciding dgn menggunakan akal , biarlah jedy mengalah . . smpai bila nak berakhir jika masing - masing keras kepalakan ? !  . . jedy x nak salah kan dia sbb dia tidak tahu apa - apa kebenaran yg sebenar - benar nya . . dia hnya bole terima "fakta" dari satu pihak aje . . pihak jedy ? ? bagaimana ? x pe la dia x nak dgar . .


 . . melalui benda ni  . . jedy akan jadikan satu pengalaman kepada jedy utk terung menjadi semakin matang dlm kehidupan yg mendatang . . pe - pe pon , terima kasih kerana pernah menjadi "kawan" jedy walaupon seketika . . jedy hargai nya . .


# sorri ye . . entry kali ni "no pic " sbb nak menjaga status privasi org len . .

0 comments: