Friday, 14 December 2012

STUDENT



Korang pasti pernah bergelar siswa @ siswi kan? Life so hard . . Sebab jauh dari family . . The most one . . Kena makan sendiri . . Memang la selama ni pon makan sendiri . . X de orang nak suap suap . . Tapi kena cari makan sendiri . . 



Tu nasi 1day jedy . . Tak pe lah . . As long as ada makanan . . Bersyukur . . Planning next two weeks . . Nak beli maggi . . Tp pemanas x de plap . .kena beli yg tu dulu ni . .

memang lah maggi tidak baik untuk kesihatan . . tapi nak buat macam mana  , dah hidup mcam ni . . terima jelah . . the most important thing , da jugak something yang kita bole buat alas perut an . .


#whatever happen . . Hidup mesti survive . .

Wednesday, 12 December 2012

BORING

 . .  salam . . pon dah ditulis BORING . . so . . nak x nak kena tulis jugak sebab dah lama betol x celoteh kat sini . . FYI . . jedy dah daftar masuk ke sebuah IPTA baru - baru . . malas la nak cerita sal lam kelas . . because it was sooooo creepy ever thing . .  bayang kan . . seramai ramai student . . in my class just have 2 boys including me . . its okay dear . .  niat datang sini nak belajar and i wanna prove to the world . . people like me can success one day ! ! hahaha . .

the end utk cerita lam kelas . . now . . lets move foward . . jedy kan student sem1 . . mestilah boleh duduk kolej kediaman kan . . kehidupan at sini also the same thing . . BORING . . sbb stay skali dengan senior . . WTH**l . . semalam jedy pegi ke cafe untuk beli minuman . . and then da seorang senior pompuan jual at situ . . jedy senyum la sebagai tanda hormat senior . . but the bad thing is . . dia marah and asking me back . . " why u look at me?" . . benggon* . . jedy senyum sbb nak respect dia . . xpe la . . dah malas nak taip sal keburukan ni ..  thats all . .


# biar kita mempengaruhi suasana ..  jangan suasana mempengaruhi kita . .
PRAY FOR GAZA'S SAFE

Wednesday, 11 July 2012

INSTAGRAM via Android

 . . hi . . rasa nyer dah lama jedy x berceloteh kat laman ni kan . . heee . . agak kesibukan dikit - dikit . . entry kali ni jedy nak kongsikan mengenai INSTAGRAM . . pernah dengar x sebelum ni . . app ni khas untuk pengguna ANDROID , iPHONE n BBerry sahaja . . yang pakai fon biasa . . sorry dari jedy . . 

 . . 1st dulu , jedy main download je app ni kat Market . . tapi bila dah lama da lam fon , ase menyemak plak kan . . tetiba , terdetik di pintu hati nak try - try la guna app ni . . kot - kot best . . 

 . . jedy pon try la . . 1st , kena buat account instagram . . pastu , baru bole guna . . .owww . . baru tau jedy . . upe - upe nyer , ni utk editting pic . . berbaloi ! . . memang minat jedy tu . . ni jedy nak kongsi kan dengan korang pics yang telah di edit oleh jedy guna INSTAGRAM . .


# my sis at taman tasik


# camera n me . . love it !



# smile lorh my sis . .



# my little jedy


# love it more then much . .


# me at singing centre


# i love m16 . .


# melaka ka?


# my little alieyya


# convo time . .



Saturday, 5 May 2012

FB + Kawan

 . . terkilan sunggoh ak bila perkara mcm ni berlaku . . kitaorg slalu la gaduh-gaduh manja . . masing- maasing bt keras kepala . . heee  ..  jedy sangka kan dia bole terima segala yg jedy bagi feed back kat dia spt yg jedy dapat terima ape yg dia bt kat jedy . . dia pernah sedih dgn perangai dia dulu . . sbb jedy pernah terfikir nak jadi kan dia kawan baik jedy . . jedy mcm dah set lam mind , " ak nak kawan dgn budak ni " . . tp semua tu hnya jedy yg ase . . malam ni (6/05/2012) , , baru dapat tahu segala nyer . . dia p angkut semua kekawang dia kat fb "BANG" jedy at FB . . jedy agak sedih sgat . . tgok lam inbox , da yg sent chat marah - marah . . jedy cakap la jedy dgn manusia tu mmg slalu mcm ni  . . gurau - gurau bodoh . .  dah selalu sgat . . then , jedy suh la dia p tnya sendiri manusia tu sal ni . .


 . . terkejut jedy bila manusia tu reply kata " X " . . hnya tuhan saje yg tahu masa tu . . bole dia cakap macam tu . . xpe la . . dah orh x sudi nak kawan dgn kita , kita x bole paksa - paksa . . jedy terima aje la semua hemburan dari kekawang dia . . asal kan dia bahagia . . 


 . . terasa bagai da satu sentapan yg amat kuat bila org layan kita macam tu . . 1st dia chat pon dia x bg salam dah . . terus hembur - hembur jedy . . jedy x kan nak duk diam  . . x gune jedy jadi pendebat lau x bole back up diri . . tp , last - last baru jedy perasan . . lau dia x nak mengalah . . jedy pon x nak mengalah . . sampai bila nak berakhir kan ? ? ? . . jedy pon deciding dgn menggunakan akal , biarlah jedy mengalah . . smpai bila nak berakhir jika masing - masing keras kepalakan ? !  . . jedy x nak salah kan dia sbb dia tidak tahu apa - apa kebenaran yg sebenar - benar nya . . dia hnya bole terima "fakta" dari satu pihak aje . . pihak jedy ? ? bagaimana ? x pe la dia x nak dgar . .


 . . melalui benda ni  . . jedy akan jadikan satu pengalaman kepada jedy utk terung menjadi semakin matang dlm kehidupan yg mendatang . . pe - pe pon , terima kasih kerana pernah menjadi "kawan" jedy walaupon seketika . . jedy hargai nya . .


# sorri ye . . entry kali ni "no pic " sbb nak menjaga status privasi org len . .

I'm Coming Home @ Dajjal




The Chorus :

I’m coming home
I’m coming home
Tell the World I’m coming home
Let the rain wash away all the pain of yesterday
( dajal datang membawa hujan )
I know my kingdom awaits and they’ve forgiven my mistakes
I’m coming home, I’m coming home
Tell the World that I’m coming

..................................................................

Back where I belong, yeah I never felt so strong
I feel like there’s nothing that I can’t try
And if you with me put your hands high
( pengikut-pengikut dajjal akan riang gembira )
If you ever lost a light before, this ones for you
And you, the dreams are for you

.................................................................

Another lie that I carry on
( dajjal dikenali sebagai penipuan yang besar dalam sejarah )
I need to get back to the place I belong

.................................................................


What if my son stares with a face like my own
And says he wants to be like me when he’s grown
Sh-t! But I aint finished growing
(semasa dajjal masih bayi, dia telah dihantar ke sebuah pulau yang kini dijagai oleh jassasah)
Another night the inevitible prolongs

.................................................................

But we’ve been living as friends
So you’ve been a guest in your own home
It’s time to make your house your home

.................................................................

“Ain’t No Stopping Us Now“
Whenever it comes on it makes me feel strong
Forgave me for all of my shortcomings
( dajjal hanya datang dalam masa 40 hari, 1 day like a year, 1 day like a month, 1 day like week and the rest day just like our normal day )
Lot of fights, lot of scars

...................................................................


akhir dunia nnty akan kering kontang, penyakit akan menyular, maka datanglah dajjal membawa hujan....
pada ketika itu orang kafir akan mengangkat dajjal sebagai tuhannya.....
dan skrg kte bole nmpk bnyk sngt pnyembah2 syaitan (dajjal).....
yahudi dan kristian b'baek juga kerana dajjal.....
masyaAllah...x dpt nk bygkn bgaimna klu kte masih ade waktu munculnya dajjal....:'(

Sedarkah kita bahawa lirik-lirik lagu yang dinyanyikan oleh sesetengah artis barat bermaksud untuk menyeru kedatangan Dajjal?

keadaan gawat nanti ketika kedatangan dajjal...Rasul saw berpesan kpd kita agar jangan keluar rumah.....
Makanan & minuman saat itu hanyalah : سبحان الله والحمد لله ولا إله إلا الله والله أكبر
Kedatangan dajjal semakin hampir tatkala manusia semakin lupa ttg bahana kedatangannya...

Thursday, 3 May 2012

PhotoShoot


 . . masih aku ingat masa p shoot photo kat Taman Tasik Kamunting . . hari tu hari tu hari Ahad . . macam biasa la aku lau duk kat umah . . makan tido . . tido online fbhttps://www.facebook.com/jedyerdy ) and tweethttps://twitter.com/#!/Jedynawawi ) . . 

boring giler aku ptg tu . . tetiba , cgu. kamal . . bekas cgu. PLKN ak kat KJM lepas . . dia sent chat kat aku . . tnya nak p kuar at Taman Tasik x? . . ak pon cepat2 reply . . 


 . . of course ler . . sbb dekat giler2 + ak tgah bosan giler2 time tu . . smapai aje sane . . fulamak !! cantik giler tmpat ni . . walaupun dekat dgn aku punya tempat , ni 1st time ak jejak kan kaki ak kat situ . . hehehe .. . bkan apa , ak jenis yg x suka jalan-jalan lau bersendirian . . x best ! . .


 . . dah smpai sane , punyer la lama ak tunggu diorg dlm 30 minit jugak kot . . maklum lah . . kem ke tempat tu lama jugak la . . p , lau abg ak drive ,12 minit aje . . laju giler doe ! 


 . . sebagai titipan semua , ak da sediakan beberapa keping gmbar utk korang tgok sendiri . . lau nak tgok yg lebih bnyak . . check out here ok baby ! 






 . . apa-apa pom , ak rasa sgat gembira dan senang ati . .




Saturday, 28 April 2012

BERSIH 3.0 . . SAPU BERSIH DOE ~

 . . korang masih ingat x lagi BERSIH 2.0 ?  . . tu pon ramai yg dapat sakit sbb perhimpunan tu . . sedar x sedar , tahun ni (2012) , ada skali lagi perhimpunan macam tu . . patut la kat blakang perkataan Bersih tu da 2.0 , upe - upe nyer , da sambung plak . . dan maka wujud la Bersih 3.0 . . tahun depan , Bersih 4.0 plak kot . . pasti nya . .




# best x klau mcm ni ? best KOT  . .

makluman korang , jedy x kata perhimpunan Bersih tu salah dan x boleh . . tapi , da cara dia . . mmg la bagus sebenar nya sbb kita boleh luah kan apa yg terbuku . . tetapi harus di ingat juga , bumi malaysia ni bukan kita aje yg duduk . . pelancong-pelancong bagaimana ? . . pe kata kita lakukan dgn elok sikit . . cara tu yg x betul nya . . tgok , kat bawah ni da gmbar - gambar dari perhimpunan bersih 3.0 tadi . .


# bangga betol mamat ni !



                                       

korang nilai la sendiri bagaimana . . kita yang bakal memimpin negara , keputusan di tangan kita untuk menentukan keberkesanan negara nanti . . tp kan , rugi jedy x dapat join perhimpunan ni . . nmpak cam best jer . . bole lepas kan stress kata kan . .















Friday, 27 April 2012

ATASI GUGUP BERCAKAP DI HADAPAN


 . . ramai sebenarnya 'menghidap' penyakit rasa gugup @ lemah semangat apabila bercakap di hadapan khalayak ramai . . malah , ramai dibelenggu perasaan malu  . . tetapi , tidak untuk sekarang dan masa yang akan datang . . jedy akan berkongsi tips dengan korang bagaimana nak hilangkan rasa gugup itu apabila bercakap di hadapan orang ramai  . . korang mesti tangani masalah ini kerana kemahiran bercakap di hadapan ramai orang merupakan salah satu bonus kepada kita semasa sesi temu duga . .


 . . jedy bukan lah pakar motivasi yang boleh kongsikan segala macam tips kepada korang . . tetapi , sekadar berkongsi ilmu pengetahuan yang x seberapa ini , boleh la sikit - sikit . .
jedy perasan tips ini sangat berkesan kerana jedy juga pernah gunakan semasa tahun 2009 iaitu tahun pertama jedy mula berkecimpung dalam bidang perbahasan @ perdebatan kat sekolah . . hasilnya , jedy sampai sekarang berani dan mempunyai keyakinan yang tinggi untuk bercakap di hadapan orang ramai malah mengemari aktiviti sedemikian . .

TIPS


 # sebelum korang mula bercakap , pastikan korang tahu apa tugas korang  . .
    ~membuat ulangkaji terlebih dahulu agar mutu kualiti info yg disampaikan adalah bernas




# semasa berada di atas pentas  , walau gementar mana pun korang , cuba senyum . .senyum tu boleh tenangkan perasaan korang .  .




# semasa bercakap , korang cuba angkuhkan perasaan korang . . ibarat angkat bakul sendiri la . . 

~sebab bila korang buat demikian , secara psikologi nya korang akan berasa . . "yes ! aku betul ! "  . . semua nya aku betul . . 

~maka , di situlah lahirnya keyakinan untuk kita bercakap ! 


INSYA-ALLAH BOLEH ! !




Thursday, 26 April 2012

DUNIA PHOTO

pasti rata-rata korang minat "photo" kan ? sama la dgn jedy . . jedy sgat suka berfoto . . tetapi malangnya papa ku masih tidak mahu membelikan DSLR utk ku kerana dia cakap jedy bnyak songeh . . ada-ada la papa . . ok ! x pe . . x de kamera pun x pe la . . at least jedy boleh "editting" photo . . ye . . ye . . ala . . korang x payah la korbankan duit korang just utk beli Adobe Photoshop punyer software . . nak tahu rahsia aku hasilkan gmbar yg cantik mcm ni x ? ?


# ni photo masa kat Kellie Castle
cantik x ? ?

ceritanya begini , jedy tersedar dlm pukul 4 pagi dan x dapat tidur . . terus buka lappy , on9 fb . . lama - lama , boring la fb ni . . terfikir nak edit photo la . . jedy pon google la . . tut-tut , jumpa 1 web ni . . tempat edit photo la . . best nyer , free la . . x perlu register pon . . syukur ! nak tahu x web apa tu ? mesti la nak kan ? ni web tu . .


owww . . ni lupa nak bagi link web tu plak . . just open new tab link ni ok ?
                              http://www.picmonkey.com/

senang je nak guna app ni  . . korang klik kat "edit your photo . . . . " . . kat situ , korang upload la photo apa yg korang nak edit . . nasihat jedy , baik korang guna photo yg saiz agak besar la . . sbb klau edit , baru nampak cantik . . he . .he . .


ni beberapa photo yg jedy telah edit guna app ni . . tgok . . tgok la ye . . 


# 1

 

# 2

 

#3


#4


#5


#6


* klau korang dapat perhatikan . . photo yg ke-6 ni x brapa cun kan . . bukan sbb model tu . . sbb saiz photo ni kecik sgat . . dlam 475kb aje . . photo yg kat atas tu semua saiz antara 1.5MB - 3.8MB . .

5 Rahsia Lelaki Dibongkar


                               

Adakah anda sebagai wanita merasakan bahawa pasangan anda sudah terlalu jujur untuk menceritakan segala rahsia? Pasti tidak!! ini kerana lelaki biasanya akan menyimpan sedikit rahsia yang terlalu peribadi bagi mereka. Jadi apakah rahsia terbesar yang selalu disimpan oleh lelaki?

                                           

(1) Cerita xxx- Hasil daripada kajian yang telah dilakukan, boleh dikatakan hampir keseluruhan lelaki pernah menonton cerita xxx secara langsung ataupun tidak langsung. Ini berkemungkinan disebabkan sifat keinginan seks lelaki adalah lebih tinggi jika dibandingkan dengan wanita.

                                           

(2) Lelaki adalah pengintip!- Salah satu perkara yang lelaki suka lakukan adalah dengan mengintip maklumat peribadi seseorang wanita yang mereka gemari. Tidak kira samaada mereka sudah berpasangan ataupun tidak, kegiatan ini adalah merupakan satu perkara wajib bagi kebanyakan lelaki.

                                         

(3) Lelaki sukar menolak peluang- Sekiranya ada wanita lain yang cuba menggoda seorang lelaki, tambahan pula wanita tersebut mempunyai wajah yang menarik dan ciri wanita idaman, agak sukar untuk lelaki menolak pelawaan mereka. Ini menyebabkan lelaki akan melayan wanita tersebut tanpa pengetahuan anda!

                                       

(4) Lelaki mudah bosan- Kebiasaannya, lelaki akan bersifat seromantik mungkin pada permulaan hubungan. Tetapi apabila hubungan telah menjangkau usia lebih dari setahun, sifat romantik akan terhakis sedikit demi sedikit.


                                            

(5) Penggoda adalah sifat lelaki- Tidak bermakna sekiranya seseorang lelaki tersebut sudah mempunyai pasangan, mereka akan berhenti daripada cuba menggoda wanita lain.

SUMBER : top5reason.com

Jom ke TING.6 !!


.. mesti ramai kat luar sana tertanya-tanya .. kenapa aku terpilih masuk ke ting.6 

sedangkan rakan aku tidak terpilih .. jangan sedih2 .. jangan mengelabah .. kerana anda

sepatutnya bersyukur .. sbb bukan semua org boleh masuk ke ting.6 sebenarnya .. boleh 

kata ting.6 2nd class la .. 1st ,, anda akan terpilih ke MATRIKULASI .. klau permohonan

 anda utk ke Matrikulasi tidak berjaya .. maka , automatik nya anda akan terpilih untuk 

ke ting.6 ( dipilih juga sbb keputusan SPM anda juga sebenarnya # bagus la) .. aaaa .. yg 

3th class ni , penganggur sepenuh masa .. x dpat smbung belajar kat mana-mana IPT .. 

silibus ting.6 agak susah la klau korang dpat aliran SAINS .. better matrikulasi la .. sbb 

sana lebih mudah berbanding STPM ..  aku igt lagi dulu ,, STPM merupakan exam kedua 

plg susah kat dunia .. ntah betul ke x fakta tu .. he3 .. better twice thinking la before 

percaya tu ..

nak tahu x syarat2 kelayakan utk ke ting.6 ?
ni syarat2 nya..

Syarat Kelayakan (Syarat Am)
  1. Memperoleh kepujian bagi mata pelajaran Bahasa Melayu dalam peperiksaan SPM.
  2. Umur calon mestilah tidak melebihi 20 tahun dan tidak kurang daripada 17 tahun pada 1 Januari tahun semasa.



SAYA SAYANG AWAK





Pɑdɑ suɑtu pɑgi di sebuɑh sekolɑh ,ɑdɑ seorɑng pelɑjɑr bertɑnyɑ kepɑdɑ guru nyɑ yɑng sedɑng


mengɑjɑr


Pelɑjɑr : Cikgu , mɑcɑm mɑnɑ kitɑ nɑk pilih seseorɑng yɑng terbɑik dɑlɑm hidup kitɑ ?

Cikgu : Oh , ɑwɑk nɑk tɑhu ke ? Hurm , bɑiklɑh . Sekɑrɑng kɑmu buɑt ɑpɑ yɑng sɑyɑ suruh . 


Pelajar Bɑiklɑh .


Cikgu : Kɑmu pergi ke pɑdɑng sekolɑh dɑn kɑmu berjɑlɑn di ɑtɑs rumput yɑng ɑdɑ disitu dɑn 


pilih rumput yɑng pɑling cɑntik tɑnpɑ menoleh ke belɑkɑng lɑgi . Dɑn kɑmu petik rumput yɑng PALING 


cɑntik dɑn bɑwɑ bɑlik ke kelɑs . 


Pelɑjɑr : Okɑy . Sɑyɑ pergi sekɑrɑng jugɑk . * tetɑpi ɑpɑbilɑ pelɑjɑr  tersebut bɑlik semulɑ ke kelɑs , 


tiɑdɑ sehelɑi rumput pun yɑng berɑdɑ di tɑngɑn nyɑ . Mɑkɑ cikgu pun 


bertɑnyɑ kepɑdɑ pelɑjar tersebut .


Cikgu : Mɑnɑ rumput yɑng cikgu suruh kɑmu ɑmbil ? 


Pelɑjɑr : Sebenɑrnyɑ tɑdi sɑyɑ mencɑri rumput yɑng pɑling cɑntik dɑn memɑng bɑnyɑk sekɑli rumput yɑng 


cɑntik tetɑpi cikgu suruh sɑyɑ mengɑmbil rumput yɑng pɑling cɑntik dɑn tɑnpɑ menoleh ke belɑkɑng 


lɑgi sɑyɑ terus mencɑri . Tɑpi sɑmpɑi di penghujung pɑdɑng , sɑyɑ tidɑk menemui rumput yɑng pɑling 


cɑntik . Mungkin ɑdɑ di ɑntɑrɑ yɑng di belɑkɑng sɑyɑ sebelum itu tɑpi cikgu cɑkɑp tɑk boleh menoleh 


ke belɑkɑng semulɑ , jɑdi tiɑdɑlɑh rumput yɑng sɑyɑ boleh petik . 


Cikgu : Yɑ , itulɑh jɑwɑpɑn nyɑ . 


Mɑknɑ nyɑ , ɑpɑbilɑ kitɑ telɑh berjumpɑ dengɑn seseorɑng yɑng kitɑ sɑyɑng , jɑngɑnlɑh kitɑ mencɑri 


yɑng lebih bɑik lɑgi . Kitɑ pɑtut menghɑrgɑi orɑng yɑng berɑdɑ di depɑn kitɑ sebɑik-bɑiknyɑ . Jɑngɑn 


lɑh kitɑ menoleh ke belɑkɑng lɑgi kerɑnɑ yɑng berlɑku tetɑp dɑh berlɑku . Dɑn semogɑ yɑng berlɑlu 


tidɑk ɑkɑn berulɑng lɑgi . Dɑn yɑng terɑkhir Jikɑ kitɑ berselisih fɑhɑm dengɑn orɑng yɑng kitɑ sɑyɑng 


itu , kitɑ hɑrus lɑh memperbetulkɑn keɑdɑɑn dɑn cubɑ teruskɑn perhubungɑn tersebut wɑlɑu pun 


bɑnyɑk perkɑrɑ yɑng menggugɑt perhubungɑn tersebut . Dɑn ingɑtlɑh orɑng yɑng kitɑ sɑyɑng itulɑh 


yɑng kitɑ jumpɑ pɑling cɑntik dɑn pɑling bɑik pɑdɑ mulɑ nyɑ wɑlɑu pun nɑk diikutkɑn bɑnyɑk lɑgi yɑng 


cɑntik dɑn bɑik seperti rumput tɑdi . KECUALI LAH jikɑ perhubungɑn tersebut tɑk boleh diselɑmɑt kɑn 


lɑgi , mɑkɑ bɑru lɑh kitɑ mulɑkɑn sekɑli lɑgi * sɑyɑ sɑyɑng ɑwɑk * 

Wednesday, 11 April 2012

SENYUMAN




Senyum,
Adalah asas kebahagiaan,
Yang tidak ternilai harganya,
Sebagai penawar penderitaan,
Dan pemanis wajah,
Serta sedekah bersembunyi.
Namun,
Mengapakah sukar diamalkan?

Senyum,
Dapat menyenangkan penerima,
Ketenangan akan keresahan,
Yang melambangkan keperibadian hati,
Jua pengerat persaudaraan,
Dan kasih sayang,
Serta penyatu hati nan suci.


 


Senyum,
Tidaklah memiskinkan pemberi,
Yang tidak dipinta atau dipinjam,
Lebih bererti dengan keikhlasan,
Namun tiada harga perbandingan,
Keran terlalu tinggi nilainya.

Senyum,
Mungkin kerana terlalu mahal,
Ada racun tersembunyi,
Ada racun berbisa sebaliknya,
Membuatkan seseorang tersinggung
Dan terhina,
Tetapi penawarnya tetaplah ada,
Namun,
Tiada siapa boleh menduga
Tafsiran reality sebuah senyuman.

# orang selalu mintak aku senyum..diorang cakap,kalau ak senyum..aku Nampak maniiiisss…boleh cairkan hati gadis2..hahahhaha..ada2 la dorang tu..so,yang penting..senyum la sokmo!!

Wednesday, 4 April 2012

SEGALANYA AKU TERIMA




Selama ini,
Aku sangka semua itu suatu perjalanan hidup,
Perjalanan yang kekal abadi,
Kekal sebagai suatu cerita yang indah.


Akhirnya,
Baru aku tersedar,
Semua itu hanyalah sebuah mimpi indah,
Mimpi indah di siang hari,
Semua itu hanyalah sebuah cerita dongeng,
Dongeng sang puteri yang lagak indah belaka.

Sesungguhnya,
Perjalanan hidup ini terlalu sangsi
Terhadap hidupku.
Tetapi,
Aku tetap gagahkan keringat lemahku,
Terus melawan badai ganas itu,
Kerana segalanya aku terima.

# menyedari kehidupan ini..tidak semua hari akan cerah disinari cahaya suria..ada kekadang di luputi oleh awan gelap..jadi,segalanya perlu kita terima dengan penuh hati yang terbuka..

Tuesday, 3 April 2012

ZAMAN PERSEKOLAHAN




Hanya zaman persekolahan sahaja,
Yang mengajar kita erti sahabat,
Dan erti zaman remaja.


Apabila zaman itu berlalu,
Nescaya ia takkan kembali lagi.
Masa itu jua kita bawa haluan masing-masing,
Mungkin sukar untuk kita bersatu kembali
Dalam satu tempat sekecil bilik darjah.


Kita belajar bersama,
Kita bergurau bersama,
Kita gembira bersama,
Kita berduka bersama,


Kita ke ko’op bersama,
Kita ke ‘DOWNSHOP’ bersama,
Kita ke HAYAKI CAFÉ bersama,
Kita ke tandas bersama.


 

Terbuktilah,
Zaman belajar adalah zaman remaja
Yang amat sukar dilupakan.
Mungkin hanya pertemuan antara kita semua,
Hanyalah sementara sahaja.
I LOVE U MY FRIENDS~



# dihasilkan khas untuk semua student SIC form 5 2011…yang stay kat ASRAMA…terutama sekali AIDIL,BASYIR,NASHRUL,WAFEE…