Thursday, 26 April 2012

DUNIA PHOTO

pasti rata-rata korang minat "photo" kan ? sama la dgn jedy . . jedy sgat suka berfoto . . tetapi malangnya papa ku masih tidak mahu membelikan DSLR utk ku kerana dia cakap jedy bnyak songeh . . ada-ada la papa . . ok ! x pe . . x de kamera pun x pe la . . at least jedy boleh "editting" photo . . ye . . ye . . ala . . korang x payah la korbankan duit korang just utk beli Adobe Photoshop punyer software . . nak tahu rahsia aku hasilkan gmbar yg cantik mcm ni x ? ?


# ni photo masa kat Kellie Castle
cantik x ? ?

ceritanya begini , jedy tersedar dlm pukul 4 pagi dan x dapat tidur . . terus buka lappy , on9 fb . . lama - lama , boring la fb ni . . terfikir nak edit photo la . . jedy pon google la . . tut-tut , jumpa 1 web ni . . tempat edit photo la . . best nyer , free la . . x perlu register pon . . syukur ! nak tahu x web apa tu ? mesti la nak kan ? ni web tu . .


owww . . ni lupa nak bagi link web tu plak . . just open new tab link ni ok ?
                              http://www.picmonkey.com/

senang je nak guna app ni  . . korang klik kat "edit your photo . . . . " . . kat situ , korang upload la photo apa yg korang nak edit . . nasihat jedy , baik korang guna photo yg saiz agak besar la . . sbb klau edit , baru nampak cantik . . he . .he . .


ni beberapa photo yg jedy telah edit guna app ni . . tgok . . tgok la ye . . 


# 1

 

# 2

 

#3


#4


#5


#6


* klau korang dapat perhatikan . . photo yg ke-6 ni x brapa cun kan . . bukan sbb model tu . . sbb saiz photo ni kecik sgat . . dlam 475kb aje . . photo yg kat atas tu semua saiz antara 1.5MB - 3.8MB . .

0 comments: